De trainers

 

 

Guido Machielsen
Klinisch psycholoog-psychotherapeut, gespecialiseerd in cognitieve gedragstherapie, systeemtherapie en groepspsychotherapie. Guido was leidinggevende in een GGZ-instelling, werkte daarna als uitvoerend behandelaar op een psychiatrische polikliniek en geeft sinds 2008 mindfulnesstrainingen. Hij is praktijkopleider en supervisor van¬†psychologen en psychotherapeuten in opleiding. Tevens verzorgt hij bij- en nascholing cognitieve gedragstherapie. Hij is zelfstandig ondernemer en praktijkhouder van “praktijk voor psychotherapie Machielsen”. Guido is mede-oprichter en bestuurslid van de stichting Psychotherapie en Boeddhisme in Nederland.

 

 

 

Karen de Bont en Guido Machielsen zijn studenten van Sogyal Rinpoche, een Tibetaans-Boeddhistische lama. Daarnaast volgen zij de opleiding Unity in Duality, boeddhistische filosofie en psychologie en zijn psychotherapeutische toepassingen, ontwikkeld door Tarab Tulku Rinpoche, tegenwoordig gedoceerd door Lene Handberg.

 

 

Hun motivatie
Het verbeteren van de kwaliteit van leven van managers die, zoals zij uit ervaring weten, vaak gehaast leven, een stressvolle baan hebben en  invloed hebben op grote groepen medewerkers en klanten.
Karen en Guido hebben allebei ondervonden dat methoden vanuit mindfulnessbeoefening en Boeddhisme een waardevolle aanvulling is voor hun ‘westerse’ functioneren. Ze willen dit graag aan anderen overdragen. 

 

Comments are closed.